3 Şubat 2017 Cuma

Elmalı Petibör Bisküvili Bar

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 paket petibör bisküvi
İki orta boy elma
Ceviz
Tarçın
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı

Kare veya dikdörtgen fırın kabına bisküviler dizilir. Üzerine kabukları soyulmuş yarım ay şeklinde doğranmış elmalar dizilir. Üzerlerine istenilen miktarda tarçın ve ceviz serpilir. Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilip elmaların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder