Malzemeler
1 adet küçük lahananın yarısı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1 diş sarımsak
Yapılışı
Lahanalar yapraklarına ayrılıp yıkanır, fazla yumuşatmadan haşlanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra orta irilikte doğranır. Diğer yandan salata kasesine süzme yoğurt, mayonez, bir diş sarımsak ezilerek ilave edilir. Zeytinyağı, limon suyu ve cevizin yarısı da eklendikten sonra tüm malzeme karıştırılır. Üzerine doğradığımız lahanalar da ilave edilip harmanlandıktan sonra salatamız servis tabağına alınıp üzerine ceviz serpilir ve arzu edilirse üzerine zeytinyağı gezdirilir.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder