1 adet yufka
Küçük bir bağ ıspanak
Biraz kaşar rendesi
Tuz, Karabiber, pul biber
Tereyagi
Yapılışı
Önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Ispanaklar bol suda iyice yıkanıp süzdürülüp ince ince doğrandıktan sonra bir miktar tuzla ovulur. İçerisine rendelenmiş kaşar peyniri, kara biber, pul biber eklenip karıştırılır. Yufka ortadan ikiye bölünür ve üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. Harcımız yufkanın her tarafına yayılıp rulo şeklinde sarılır. Daha sonra yağlanmış tavanın içerisine döşenir ve kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde altı pişirilir. Üstü için bir kapak yardımı ile ters çevirin ve bu aşamada ağzını kapatmadan kısık ateşte pişirmeye devam edin. İki tarafı da pişirilince böreğiniz servis için hazırdır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder