125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un
Bitter çikolata
Üzeri için
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağından iki parmak eksik krema
1 yumurta akı
Bu üçünü karıştırıyoruz.
Ana malzemelerimizle hamur elde ediyoruz. 8 bezeye ayırıp rulo yapıyoruz. Ruloları ikişerli grup halinde birleştiriyoruz. Üzeri için hazırladığımız hindistan cevizli karışımı krema sıkma torbasına doldurup üzerlerine sıkıyoruz.
170 derecede ısıtılmış fırına verip iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kurabiyelerin kenarlarını benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırıyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder