125 gr tereyağı
1çay bardağı pudra şekeri
1adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı mısır nişastası
1tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Fındık kreması
Süslemek için çikolatalı drajeler ve pudra şekeri
Yapılışı
Tereyağı ve pudra şekeri mikserle çırpılır. Ardından yumurta, sıvı yağ, nişasta, sirke ve un kontrollü bir sekilde eklenip yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur streç filme sarılıp 1 saat buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur ikiye bölünüp üzerine yağlı kağıt serilerek orta kalınlıkta açılır. Daha sonra yuvarlak bir kalıpla hamurdan şekiller kesilip dikkatlice tepsiye alınır. 20 tane yuvarlak oluştuysa 10 tanesinin ortası yuvarlak kalıbın en küçüğü ile kesilip delik oluşturulur ve hepsi 170 derece fırının ota rafında15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra düz olanların üzerine fındık kreması sürülüp üzerine delikli kurabiyeler yerleştirilir. Ortasına drajeler koyulup süslenir. Son olarak pudra şekeri serpilip servis edilir.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder