15 Mart 2017 Çarşamba

Kapalı Pide

Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket instant hamur mayası
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlısı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su

Yapılışı

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp içine süt, su, tereyağı, şeker, tuz ve mayayı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. (Kıymalı, kaşarlı, patatesli, sucuklu, mantarlı... isteğe göre)
Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp merdane ile istediğimiz büyüklükte açıyoruz. İç harcını koyup iki ucunu ortadan birleştiriyoruz. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 210 derecede pişiriyoruz. Nar gibi kızarmış pidelerimizi fırından çıkarıp üzerine zeytinyağı sürüp dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun 😊

                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder